English
HomeAbout UsProjectsInfoContacts
Проекти за доброволци в Германия :
Държава: Германия
Проект номер: 5452
Проект за доброволци, фокусиран върху проблемите на устойчивото развитие и опазването на околната среда. Дейности: градинарство (засаждане, като и грижа за растенията, които вече имат) и организиране на проекти за устойчивост, провеждане на кръжоци с местни младежи. Освен дейностите в местната общност, организацията домакин всяка година организира 8-10 младежки обмена и 2-3 курса за обучение. Така че доброволецът ще може да се запознае с много младежи от различни държави имащи интереси към опазването на околната среда.
Продължителност на проекта: септември 2022 г. – април 2023 г (в голям град)
Ако доброволеца не може да замине септември 2022, датите могат да се преместят напред във времето.
Държава: Германия
Проект номер: 4983
Доброволецът ще подпомага седмични дейности (1-ви - 4-ти клас) като: детски конференции, спорт и игри, детска строителна площадка, тенис на маса, творчески дизайн, театър, готварство, помощ при домашните, кафене след училище, танци;
Годишни празници като: първи учебен ден, Денят на благодарността, Ден на детето, Хелоуин, Фестивал на светлините, Коледен базар, карнавали;
педагогически подход: активното участие, ние включваме децата в планирането и дизайна на образователната програма, работата по проекти и планирането на ваканциите.
Начало на проекта: 1ви октомври 2022 1ви или 1ви ноември 2022
Държава: Германия
Проект номер: 5450
Запалени ли сте по танците? Какво ще кажете за филма? Този доброволчески проект съчетава тези две теми! Можете да се присъедините към екипа на Германския институт за танцови филми, най-големият архив от танцови филми в цяла Европа. Другата основна дейност на института е дигитализиране и актуализиране на архива, който наброява над 40 000 видеокасети. Институтът създава свои собствени видео продукции, разработва поредици от събития и лекции и си сътрудничи с други културни институции на базата на конкретни проекти. Вие ще участвате във всички тези задачи.
Начало на проекта: 23ти януари 2023 г до 30ти септември 2023 г
Държава: Германия
Проект номер: 1667
Свободни места: Запълнени !
Присъединете се към нашия екип в самото сърце на Берлин и станете международен младежки лидер в движението за опазването на околната среда. Подпомагане на международни проекти - Вие ще подпомогнете ежедневната ни работа в офиса, като подкрепяте нашите ръководители на проекти при изпълнението на (международните) проекти. По време на подкрепата ще можете да придобиете знания за управление на проекти от кандидатстването до изпълнението на проект на национално и международно ниво и да работите с млади активисти.
Начало на проекта: октомври 2022. Продължителност на проекта: 12 месеца
Държава: Германия
Проект номер: 1904
СПЕШНО !!! Доброволецът ще помага в детска градина в Лайпциг. Тя с капацитет 69 деца (3-7 години) включително 3 интеграционни места.
Институцията има образователен фокус върху природата, който ще се развива през следващите години. Реално има три горски дни на половин година и в допълнение детска група сред природата в детската градина. Освен това педагогическата работа е отворена, което означава, че децата сами решават как да прекарат деня и избират любимите си занимания.
Начало на проекта : септември 2022. Проекта ще приключи на 31ви август 2023та.
Държава: Германия
Проект номер: 1406
Свободни места: Запълнени !
Опазване на околната среда в северна Германия
Проекта е за природообразование:
- здравословен живот
- спорта за подобряване на здравето на членовете на обществото
- екологични образователни дейности
- органично земеделие
- устойчива еко-общност
- екодизайн
Начало на проекта: септември 2022; Продължителност на проекта: 11 месеца
Държава: Германия
Проект номер: 5415
Свободни места: Запълнени !
Краткосрочон проект. Продължителност на проекта: от 25 май до 24 юли 2021 г.
През август месец ще се проведе конкурс за Най-добрият европейски град за деца.
Идеята на проекта е да събере 15 доброволеца от различни страни от Европа и в рамките на 2 месеца да се работи за подобяването на градската среда.
Дейностите ще бъдат проектиране на собствени площадки за деца, изграждане на къщи и мебели за тях, работа с дърво;-семинари за технически и социални проблеми - работа с 3D-принтер, VR-очила; -международен и междукултурен обмен
15те доброволеца ще бъдат настанени в общи спални (2-3 лица на стая) в Европейския младежки образователен център;
Държава: Германия
Проект номер: 5432
Свободни места: Запълнени !
Проект за доброволци в Германия.
За повече информация питайте на емайл !
Държава: Германия
Проект номер: 1589
Екологичен проект, който ще започне септември 2021. Посрещащата организация притежава еко къща, доброволецът ще работи в градината. Освен ежедневното градинарство има и специални младежки дейности, които могат да бъдат подкрепени или създадени от доброволеца. Проекта е за природообразование. Еко къщата все още е в начална фаза, така че идеите и собствените проекти на доброволеца са добре дошли. В младежкия клуб доброволците ежедневно подпомагат младежите и персонала, които ежедневно проектират и провеждат развлекателни дейности, както и специални проекти с по-голяма продължителност.
Критерии за подбор: Интерес към работата с младежта / интерес към работата сред природата.
Държава: Германия
Проект номер: 5097
Доброволецът трябва да участва активно в работа на младежка организация. Ще прекарва по-голямата част от проекта в офиса. Сферите, в които работим, са: организиране и планиране на детски и младежки лагери, организация, планиране и провеждане на семинари по различни социално-политически теми, финанси и счетоводство на организацията, работа в Европейския корпус за солидарност като изпращаща организация, връзки с обществеността и социални медии.
Дати на проекта: 1 март 2021 г. - 28 февруари 2022 г.
Продължителност: 12 месеца
Местоположение: Франкфурт на Майн (мегаполис, където живеят хора от над 170 страни)
  Страница: 1 от 10  
Други проекти: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Други държави, в който има позиции за доброволци:
Африка ; Armenia ; Австрия ; Белгия ; Хърватска ; Кипър ; Чехия ; Дания ; Англия ; Естония ; Финландия ; Франция ; Грузия ; Германия ; Гърция ; Гренландия ; Унгария ; Исландия ; Ирландия ; Италия ; Латвия ; Лихтенщайн ; Литва ; Люксембург ; Македония ; Малта ; Мексико ; Черна гора ; Холандия ; Норвегия ; Полша ; Португалия ; Румъния ; Сърбия ; Словакия ; Словения ; Испания ; Швеция ; Турция ; Украйна ; Великобритания ;