English
HomeAbout UsProjectsInfoContacts
Проекти за доброволци в Германия :
Държава: Германия
Проект номер: 5474
СПЕШНО !!! Доброволецът ще помага в детска градина в Лайпциг. Децата са на възраст от 2 до 7 години. Трябва да подпомагате на педагозите в детската градина с ежедневните им задължения с децата. Освен това има има и творчески проекти: работилници за ръчна изработка, приложни изкуства, ръкоделие, театър...
Освен това педагогическата работа е отворена, което означава, че децата сами решават как да прекарат деня и избират любимите си занимания. Децата могат да избират любимите си места за игра и учене – в градиата има арт, музикални и творчески пространства за игра, пеене, handicrafts, експерименти.
Начало на проекта: април 2023. Продължителност на проекта: 12 месеца
Държава: Германия
Проект номер: 1433
Проект за доброволци в Rudolf Steiner училище в Лайпциг (областен град).
Доброволецът ще помага в център за следучилищни грижи за деца между 6-10 години. Персоналът на школата "Свободен Рудолф Щайнер" се състои от около 50 членове. Двама членове участват пряко в проекта. Освен това в училището работят между 50 и 100 възрастни доброволни помощници.
Доброволецът ще подкрепя персонала по време на обяда и следобедните дейности (игри, специални проекти).
Начало на проекта: април 2023. Продължителност на проекта: 12 месеца
Държава: Германия
Проект номер: 1589
Екологичен проект, който ще започне 1ви март 2023. Посрещащата организация притежава еко къща, доброволецът ще работи в градината. Освен ежедневното градинарство има и специални младежки дейности, които могат да бъдат подкрепени или създадени от доброволеца. Проекта е 12 месеца за природообразование. Еко къщата все още е в начална фаза, така че идеите и собствените проекти на доброволеца са добре дошли. В младежкия клуб доброволците ежедневно подпомагат младежите и персонала, които ежедневно проектират и провеждат развлекателни дейности, както и специални проекти с по-голяма продължителност.
Държава: Германия
Проект номер: 4983
Доброволецът ще подпомага седмични дейности (1-ви - 4-ти клас) като: детски конференции, спорт и игри, детска строителна площадка, тенис на маса, творчески дизайн, театър, готварство, помощ при домашните, кафене след училище, танци;
Годишни празници като: първи учебен ден, Денят на благодарността, Ден на детето, Хелоуин, Фестивал на светлините, Коледен базар, карнавали;
педагогически подход: активното участие, ние включваме децата в планирането и дизайна на образователната програма, работата по проекти и планирането на ваканциите.
Начало на проекта: февруари 2023
Държава: Германия
Проект номер: 5469
Свободни места: Запълнени !
Проект за създаване на съдържание (Content Creation) за социалните медии за организацията домакин. Дати на проекта: 17.02.2023 – 15.02.2024 Задачи:
Създаване на интересни видеоклипове за YouTube, за да покажем на света колко смислени и забавни са нашите проекти.Поддържане и публикуване на нашата страница във Facebook и акаунт в Instagram. Взаимодействие с нашата социална медийна общност в социалните мрежи (IG, FB, YT). Изработване на план как нашата организация да стане още по-видима в Бремен. Подпомагане на планирането на по-малки семинари за социални медии/умения за създаване на съдържание за други доброволци. Съвместна работа с други доброволци. Иницииране на собствени проектни идеи и дейности според вашите интереси
Държава: Германия
Проект номер: 5471
Свободни места: Запълнени !
Задачите на доброволеца ще включват:
Прекарване на време с младежи в дневния център.
Подпомагане на работещите в дейности, свързани със спорта.
Насърчаване на активността и здравословния начин на живот.
Планиране и осъществяване на събития заедно с другите доброволци за общността на Бремен
Дати на проекта: 13.04.2023 – 11.04.2024
Държава: Германия
Проект номер: 5473
Свободни места: Запълнени !
Доброволеца който/която желае да се присъедени към екипа на един от най-големите и разнообразни културни центрове в Бремен и ще помогнете с семинари за деца и млади хора в театъра, медиите и музиката, като същевременно ще помогнете на backstage за широка гама от събития.(гише за билети, инфо и рекламните материали)
Други дейности: групови лагери за по-големи деца; Подкрепа на медийния екип с техните уъркшопи и продуциране на видеоклипове в медийния клуб; списанието, издавано от културния център; Правене на снимки и видеоклипове по време на събития и организиране на видимост в Instagram и други социални медии
Дати на проекта: 01.03.2023 – 28.02.2024; Продължителност на проекта: 12 месеца
Държава: Германия
Проект номер: 5450
Свободни места: Запълнени !
Запалени ли сте по танците? Какво ще кажете за филма? Този доброволчески проект съчетава тези две теми! Можете да се присъедините към екипа на Германския институт за танцови филми, най-големият архив от танцови филми в цяла Европа. Другата основна дейност на института е дигитализиране и актуализиране на архива, който наброява над 40 000 видеокасети. Институтът създава свои собствени видео продукции, разработва поредици от събития и лекции и си сътрудничи с други културни институции на базата на конкретни проекти. Вие ще участвате във всички тези задачи.
Начало на проекта: 23ти януари 2023 г до 30ти септември 2023 г
Държава: Германия
Проект номер: 1667
Свободни места: Запълнени !
Присъединете се към нашия екип в самото сърце на Берлин и станете международен младежки лидер в движението за опазването на околната среда. Подпомагане на международни проекти - Вие ще подпомогнете ежедневната ни работа в офиса, като подкрепяте нашите ръководители на проекти при изпълнението на (международните) проекти. По време на подкрепата ще можете да придобиете знания за управление на проекти от кандидатстването до изпълнението на проект на национално и международно ниво и да работите с млади активисти.
Начало на проекта: октомври 2022. Продължителност на проекта: 12 месеца
Държава: Германия
Проект номер: 5452
Свободни места: Запълнени !
Проект за доброволци, фокусиран върху проблемите на устойчивото развитие и опазването на околната среда. Дейности: градинарство (засаждане, като и грижа за растенията, които вече имат) и организиране на проекти за устойчивост, провеждане на кръжоци с местни младежи. Освен дейностите в местната общност, организацията домакин всяка година организира 8-10 младежки обмена и 2-3 курса за обучение. Така че доброволецът ще може да се запознае с много младежи от различни държави имащи интереси към опазването на околната среда.
Продължителност на проекта: ноември 2022 г. – април 2023 г (в голям град)
Ако доброволеца не може да замине септември 2022, датите могат да се преместят напред във времето.
  Страница: 1 от 10  
Други проекти: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Други държави, в който има позиции за доброволци:
Африка ; Armenia ; Австрия ; Белгия ; Хърватска ; Кипър ; Чехия ; Дания ; Англия ; Естония ; Финландия ; Франция ; Грузия ; Германия ; Гърция ; Гренландия ; Унгария ; Исландия ; Ирландия ; Италия ; Латвия ; Лихтенщайн ; Литва ; Люксембург ; Македония ; Малта ; Мексико ; Черна гора ; Холандия ; Норвегия ; Полша ; Португалия ; Румъния ; Сърбия ; Словакия ; Словения ; Испания ; Швеция ; Турция ; Украйна ; Великобритания ;