English
HomeAbout UsProjectsInfoContacts
Проекти за доброволци в Германия :
Държава: Германия
Проект номер: 5491
Дейностите ще включват: - работа в мрежа с други организации в града и околностите, като например с младежки домове, университети, НПО, инициативи, градския съвет и потенциални нови приемащи организации ; - Изнесете презентации за доброволчеството и международната младежка работа; - Организиране на местни дейности и проекти, като действия за почистване, семинари по любимите ви теми и дейности за другите 14 ESC доброволци в Бремен ; - Помощ при поддръжка на уебсайтове, създаване на рекламни материали и др.; - Разработване на свои собствени идеи за проекти и учебни цели; - Организиране на обиколки в Бремен за участници в нашите проекти и подкрепа на екипа с местни действия в Гарлстед и Бремен. Начало на проекта: 6ри септември 2024 г ; Продължителност на проекта: 12 месеца
Държава: Германия
Проект номер: 5490
Доброволеца ще помага в център за свободното време за хора с увреждания
Начало на проекта: 2ри септември 2024 г
Местоположение: Бремен
Продължителност на проекта: 12 месеца
Координиращата организация от Бремен ще посрещне още 14 други доброволци от различни европейски държави. Те ще бъдат разпределени в други посрещащи организации.
Държава: Германия
Проект номер: 5486
Като доброволец ще се присъедините към един от най-големите и разнообразни културни центрове на Бремен. Ще станете част от техния голям, самоуправляващ се екип, който е разделен на по-малки подекипи, например екипът, който работи с деца в театрална група, медийният екип, който предлага курсове за млади хора по видеозаснемане, и музикалният екип, който организира групови лагери на предстоящи любители музиканти от Бремен. Културният център също така организира широка гама от събития – от фестивали за изменението на климата до концерти, лекции и изложби, където ще е необходима вашата подкрепа особено за видимостта – правене на снимки и видео за социалните ни мрежи.
Начало на проекта: 02 май 2024 ; Продължителност на проекта: 12 месеца
Държава: Германия
Проект номер: 1433
Свободни места: Запълнени !
Проект за доброволци в Rudolf Steiner училище в Лайпциг (областен град).
Доброволецът ще помага в център за следучилищни грижи за деца между 6-10 години. Персоналът на школата "Свободен Рудолф Щайнер" се състои от около 50 членове. Двама членове участват пряко в проекта. Освен това в училището работят между 50 и 100 възрастни доброволни помощници.
Доброволецът ще подкрепя персонала по време на обяда и следобедните дейности (игри, специални проекти).
Начало на проекта: март 2024. Продължителност на проекта: 12 месеца
Държава: Германия
Проект номер: 1589
Свободни места: Запълнени !
Екологичен проект, който ще започне март 2024. Посрещащата организация притежава еко къща, доброволецът ще работи в градината. Освен ежедневното градинарство има и специални младежки дейности, които могат да бъдат подкрепени или създадени от доброволеца. Проекта е 12 месеца за природообразование. Еко къщата все още е в начална фаза, така че идеите и собствените проекти на доброволеца са добре дошли. В младежкия клуб доброволците ежедневно подпомагат младежите и персонала, които ежедневно проектират и провеждат развлекателни дейности, както и специални проекти с по-голяма продължителност.
Държава: Германия
Проект номер: 5474
Свободни места: Запълнени !
Доброволецът ще помага в детска градина в Лайпциг. Децата са на възраст от 2 до 7 години. Трябва да подпомагате на педагозите в детската градина с ежедневните им задължения с децата. Освен това има има и творчески проекти: работилници за ръчна изработка, приложни изкуства, ръкоделие, театър...
Освен това педагогическата работа е отворена, което означава, че децата сами решават как да прекарат деня и избират любимите си занимания. Децата могат да избират любимите си места за игра и учене – в градиата има арт, музикални и творчески пространства за игра, пеене, handicrafts, експерименти.
Начало на проекта: март 2024. Продължителност на проекта: 12 месеца
Държава: Германия
Проект номер: 5476
Свободни места: Запълнени !
Проект: Puppet Theatre. Доброволецът ще помага в международен продуцентски център за съвременен театър с фигури и предмети.
Обхватът на задачите, които възникват пред нашия театър, е широк. Поради много малката структура, ние сме гъвкави, за да отговорим на талантите и интересите на членовете на нашия екип. Вашите задачи ще включват вечерни услуги в центъра (средно това са 1-2 на седмица и включват поддръжка на ефективността и обслужване на бара). Допълнителни задачи, които се изпълняват от всеки в екипа, са грижата за ансамбълите за гости и ежедневните задачи в центъра (от почистване на тоалетните до загряване на фурните до почистване на апартамента за гости)
Държава: Германия
Проект номер: 5475
Свободни места: Запълнени !
Доброволецът ще помага в голяма младежка организация в Лайпциг, в която работят около 380 служители на пълен работен ден. Работата на асоциацията се подпомага и от около 200 доброволци. Доброволецът може да участва в различни проекти в център за култура, за международна младежка работа и неформално образование. В зависимост от техните умения, фокусът на работата им може да бъде върху връзки с обществеността, организиране на срещи или работа с млади хора. В допълнение, доброволецът може да избере в кои други проекти той/тя/те биха искали да участват. Доброволците могат да придобият опит в организирането на международни проекти или в културно младежко образование. Начало на проекта: март 2024. Продължителност на проекта: 12 месеца
Държава: Германия
Проект номер: 4983
Доброволецът ще подпомага седмични дейности (1-ви - 4-ти клас) като: детски конференции, спорт и игри, детска строителна площадка, тенис на маса, творчески дизайн, театър, готварство, помощ при домашните, кафене след училище, танци;
Годишни празници като: първи учебен ден, Денят на благодарността, Ден на детето, Хелоуин, Фестивал на светлините, Коледен базар, карнавали;
педагогически подход: активното участие, ние включваме децата в планирането и дизайна на образователната програма, работата по проекти и планирането на ваканциите.
Начало на проекта: юни 2023
Държава: Германия
Проект номер: 1904
Свободни места: Запълнени !
СПЕШНО !!! Доброволецът ще помага в детска градина в Лайпциг. Тя с капацитет 69 деца (3-7 години) включително 3 интеграционни места.
Институцията има образователен фокус върху природата, който ще се развива през следващите години. Реално има три горски дни на половин година и в допълнение детска група сред природата в детската градина. Освен това педагогическата работа е отворена, което означава, че децата сами решават как да прекарат деня и избират любимите си занимания.
Начало на проекта : ноември 2022. Проекта ще приключи на 31ви октомври 2023та.
  Страница: 1 от 11  
Други проекти: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Други държави, в който има позиции за доброволци:
Африка ; Armenia ; Австрия ; Белгия ; Хърватска ; Curacao ; Кипър ; Чехия ; Дания ; Англия ; Естония ; Финландия ; Франция ; Грузия ; Германия ; Гърция ; Гренландия ; Унгария ; Исландия ; Ирландия ; Италия ; Латвия ; Лихтенщайн ; Литва ; Люксембург ; Македония ; Малта ; Мексико ; Черна гора ; Холандия ; Норвегия ; Полша ; Португалия ; Румъния ; Сърбия ; Словакия ; Словения ; Испания ; Швеция ; Турция ; Украйна ; Великобритания ;