English
HomeAbout UsProjectsInfoContacts
Държава: Германия
Проект номер: 1904
Свободни места: Запълнени !
СПЕШНО !!! Доброволецът ще помага в детска градина в Лайпциг. Тя с капацитет 69 деца (3-7 години) включително 3 интеграционни места.
Институцията има образователен фокус върху природата, който ще се развива през следващите години. Реално има три горски дни на половин година и в допълнение детска група сред природата в детската градина. Освен това педагогическата работа е отворена, което означава, че децата сами решават как да прекарат деня и избират любимите си занимания.
Начало на проекта : ноември 2022. Проекта ще приключи на 31ви октомври 2023та.

Коментари:
Има стаи за различни интереси и дейности, като за игра на роли и театър или за занаяти и работилници за обработка на дърво. Децата играят и в голямата и красива градина извън сградата. Освен това има специални акценти през годината като църковни празници, които се празнуват. За тези дейности детската градина си сътрудничи с църквата.

Доброволецът ще подпомага работниците в ежедневието им с децата и ще организира собствени малки или по-големи проекти в детската градина. Той/тя ще се запознае с педагогическа представа за работата на детска градина, работеща с отворена концепция. Доброволецът ще работи с деца между 3 и 7 години. Той/тя ще се запознае и ще организира съвместно работата с родителите, ще участва във важни процеси като подготовка на по-големи деца за училище, ще присъства на проекти, които се провеждат в различните пространства на детската градина (природа, занаяти...) и събития (църква почивни дни). Той/тя трябва активно навлиза с аспекти от собствената си култура в ежедневния живот с децата и създава специални проекти около това. Той/тя трябва да реализира собствен проект в една от областите.
Posted by: Ivan
24.08.2022, 14:04
Добави нов коментар:
Вашето име: