English
HomeAbout UsProjectsInfoContacts
Проекти за доброволци в Австрия :
Държава: Австрия
Проект номер: 205
Доброволеца ще помага в частно училище, което предлага алтернативно, училището всъщност е неправителствена организация създадена от самите родители на децата в училището. Екипа е от осем учители, които отговаря за образованието на 85 деца. Училището работи по педагогически принципи (Монтесори, Пиаже), което означава, че работата е ориентирана към нуждите и желанията на децата. Методите за обучение се основават на „практическа“ работа и на проекти. Един от принципите на нашето училище е „учене чрез правене”.
Начало на проекта: септември 2021. Местоположение: Грац
Продължителност на проекта: 10 месеца
Държава: Австрия
Проект номер: 202
Доброволеца ще помага в основно и средно училище, което предлага алтернативно образование за ученици на възраст 6-14 години. Училището преподава главно според методите на Мария Монтесори и Питър Петерсен Йенаплан. Един от най-важните ни принципи са: не-насилствената комуникация, уважението към развитието на детето, уважението към всяко човешко същество и към творчеството.

Начало на проекта: есента на 2021
Продължителност на проекта: 10 месеца
Държава: Австрия
Проект номер: 214
Свободни места: Запълнени !
Доброволецът ще помага в дом за хора с увреждания, където живеят на около 25 човека. Проекта ще се проведе в малко градче на 12 километра от Виена.
Като доброволец, вие ще помагате екипа на в ежедневните им дейности, както и в свободното време с клиентите (организиране на повече екскурзии, спорт, индивидуално пазаруване или да правят други неща, които обикновено не биха били възможни в по-голяма степен). Екипът се състои от професионалисти и държавни служители. Вие ще бъдете запознати с всички дейности на центъра и ще можете да въвеждате вашите интереси и таланти според вашата личност.
Начало на проекта : 1ви юни 2021. Продължителност на проекта: 12 месеца
Държава: Австрия
Проект номер: 260
Свободни места: Запълнени !
Продължителност на дейността: 1.1.2021 - 31.12.2021
Място: Виена, Австрия Приемаща организация: Спортен съюз Виена е австрийска национална чадърна организация за спорт с 921 000 членове в над 4.300 спортни клуба в Австрия.
Мисията им е да подкрепят членовете си, за да осигуряват достъп и включване в спорта и за подобряване на здравето на членовете на обществото. Вярват в предаването на етични ценности и толерантност чрез спорт и културни дейности. Ценности като честна игра, междукултурно разбирателство, морален подход към етичен спорт, работа в екип и личностно развитие чрез спорта са централни теми, които разглеждат.
Държава: Австрия
Проект номер: 229
Свободни места: Запълнени !
Доброволецът ще помага в академия за танци в Залцбург, която е център за обучение на съвременни танцьори и хореографи,
както и сцена, която осигурява на публиката представления и образование в съвременното танцово изкуство.
философската позиция: правенето на изкуство поражда знания.
Доброволците ще имат възможност да работят с известни и новаторски изпълнители от цял свят.
Начало на проекта : 1ви април 2019.
Продължителност на проекта: 9 месеца
Държава: Австрия
Проект номер: 272
Свободни места: Запълнени !
Проект за доброволец/ка на тема: Art and culture
Доброволеца ще помага в oрганизация, която насърчава изкуството, културата, културното многообразие, между-културността и между-културния диалог.
Доброволецът трябва да бъде подготвен че ще живее в малък град, мястото е идеално за любителите на природата, походите и туризма.
Начало на проекта: 1ви септември 2020.
Край на проекта: юли 2021
Краен срок за кандидатстване 21ви юни 2020
Държава: Австрия
Проект номер: 228
Свободни места: Запълнени !
Доброволеца ще помага на институция, специализирана в областта на младежките грижи, която предлага обучение за младежи на възраст от 16 до 21 години със статут НРУК (нито работят, нито учат, нито се квалифицират), които по различни причини не могат да живеят у дома си. Центъра цели да насърчи младите хора по отношение на дългосрочната професионална и лична независимост. Акцентът е върху трансфера на знания относно уменията, които помагат за стабилизиране на младите хора и по този начин, подготовката им за дългосрочна интеграция на пазара на труда.
Начало на проекта: февруари 2021. Продължителност на проекта: 6 месеца
Държава: Австрия
Проект номер: 248
Свободни места: Запълнени !
Доброволецът ще помага в след училищни дейности за 14 деца на възраст между шест и осем години. Дейносите ще се провеждат във Виена от понеделник до петък от 12:00 до 17:30. Има двама щатни лица, които имат педагогическа подготовка и също посещават някои външни обучения, като Монтесори-курсове и др. И двамата са много сърдечни, търпеливи и компетентни хора, които правят всичко възможно осигуряват приятна и топла атмосфера, а също и подкрепят международните доброволци по най-добрия начин.
Държава: Австрия
Проект номер: 211
Свободни места: Запълнени !
Доброволеца ще помага в асоциация за деца на студенти. Дейностите се провеждат в кампуса на университет разположен в 9-ти район във Виена. Предложени дейности : Всеки доброволец носи свои собствени знания и опит от културния си произход. Това може да бъде музика, танци, приказки, постъпления от готвене, игри, спорт и т.н. Ще работите с децата в свободното им време; ако е необходимо ще помогнете с домашните ; посещаване на редовните програмни срещи на персонала и децата, където програмата на дейностите е определена; ще бъдете част от екипа: срещи на екипи, веднъж седмично и срещи с родители веднъж месечно.
Начало на проекта : 1ви септември 2020 ; Продължителност на проекта: 10 месеца
Държава: Австрия
Проект номер: 208
Свободни места: Запълнени !
Посрещащата организация е център за млади хора на възраст между 15 и 21 години със специални образователни потребности. Целта е те да бъдат интегрирани на пазара на труда. Центърът работи в групи до седем души с постоянен треньор и обучавамет около 30 младежи всяка година.
Местоположение: Виена
Начало на проекта : 1ви септември 2020.
Продължителност на проекта: 12 месеца
  Страница: 2 от 5  
Други проекти: 1 2 3 4 5
Други държави, в който има позиции за доброволци:
Африка ; Armenia ; Австрия ; Белгия ; Хърватска ; Curacao ; Кипър ; Чехия ; Дания ; Англия ; Естония ; Финландия ; Франция ; Грузия ; Германия ; Гърция ; Гренландия ; Унгария ; Исландия ; Ирландия ; Италия ; Латвия ; Лихтенщайн ; Литва ; Люксембург ; Македония ; Малта ; Мексико ; Черна гора ; Холандия ; Норвегия ; Полша ; Португалия ; Румъния ; Сърбия ; Словакия ; Словения ; Испания ; Швеция ; Турция ; Украйна ; Великобритания ;