English
HomeAbout UsProjectsInfoContacts
Проекти за доброволци в Австрия :
Държава: Австрия
Проект номер: 244
Детското селище е социално заведение за младежи. Грижим се за деца и младежи, които не могат да живеят в родното си семейство. Поради неблагоприятните условия на социализация те са в неравностойно положение в много области и се нуждаят от подкрепа. В Детското селище живеят около 40 деца от 7 до 18 години. Персоналът се състои от професионални работници като психолози, учители, социални работници, младежки работници и др. Трима доброволци са настанени в различни къщи. Те помагат (обикновено следобед) на персонала в ежедневните дейности: срещи с деца след училище, готвене, учене, вършене на домакинска работа, игра и прекарване на свободното време, екскурзии и т.н.
Начало на проекта: февруари 2023, Продължителност на проекта: 11 месеца
Държава: Австрия
Проект номер: 4773
Доброволецът ще помага в общностен център, които предлага на жителите на квартала пространство за информация, участие и общност. Основната цел на центъра е да създаде социални мрежи в общността и да насърчи гражданската ангажираност. Организират се различни дейности, за да се споделят идеи, да се мотивират съседите да следват здравословен начин на живот или да се насърчава устойчивостта, например чрез разработване на мрежа за споделяне на храна и кампании срещу разхищението на храна, поддържане на инициатива за градинарство в общността или насърчаване на здравословен и активен живот.
Начало на проекта: ноември 2022; Продължителност на проекта: 10 месеца
Държава: Австрия
Проект номер: 280
Свободни места: Запълнени !
Доброволецът ще подкрепя интеграцията на млади бежанци в Австрия.
Организацията домакин е сдружение с нестопанска цел, активно в областта на правата на човека, устойчивостта, интеграцията на младите хора от семейства на мигранти и бежанци, целящо да насърчи междукултурния диалог между хора от различни среди и култури чрез неформални образователни методи.Доброволецът ще подкрепя млади мъже, търсещи статут на бежанци в Австрия. Тъй като нашата целева група са млади непридружени мъже бежанци, ние търсим мъж доброволец, който да подкрепя нашия екип и да помага в организирането на развлекателни дейности, като готвене, спорт, екскурзии и др.
Начало на проекта: ноември 2022; Продължителност на проекта: 10 месеца
Държава: Австрия
Проект номер: 4763
Свободни места: Запълнени !
Организацията търси доброволци, който да помагат в център за възрастни хора.
Проекта ще се проведе в изключително красивата област Тирол на Австрия.
Начало на проекта: 10ти януари 2022
Край на проекта :31ви август 2022
Държава: Австрия
Проект номер: 230
Свободни места: Запълнени !
Доброволецът ще помага в Montessori училище-градина.
Проекта ще се проведе в изключително красивата област Тирол на Австрия.
Начало на проекта: 10ти януари 2022
Продължителност на проекта: 6 месеца
Може да потърсите в Google "Монтесори" за да се запознаете с принципите за това образование.
Държава: Австрия
Проект номер: 5426
Свободни места: Запълнени !
зимно доброволческо приключение в Европейското дружество за дива природа. Позицията предлага пълно финансово покритие и се намира в биосферния резерват Лунгау, в сърцето на австрийските Алпи, където току -що пристигна първият сняг за тази зима. Ако сте готови за приключение сред дивата природа, не се колебайте, изпратете ни заявката си!
Очакваме вашите документи, ако:
- имате добри познания по английски или немски език
- бихте искали да допринесете за постигането на целите на организация за застъпничество за природата и околната среда
- обичате дивата природа и се радвате да прекарвате времето си на открито
Държава: Австрия
Проект номер: 4536
Свободни места: Запълнени !
Прект за доброволеци, които да помагат в Рудолф Щайнер училище с 300 ученици от 1ви до 12ти клас и 45 учители. Фокусът на проекта се поставя върху, артистичните обучения като музика, изкуство, драма, театрални и занаятчийски работилници, обработка на предмети като камък и дърводелство, шивачество, коване, тъкане и др. Училището е основано от родители и учители преди 40 години и е част от световната асоциация за Валдорфска педагогика /Рудолф Щайнер.
Начало на проекта: септември 2021 ; Продължителност на проекта: 10 месеца
Държава: Австрия
Проект номер: 197
Свободни места: Запълнени !
Доброволеца ще помага в частно училище, което предлага алтернативно образование за деца на възраст 6-14 години, базирани на принципи на прогресивното образование, особено чрез методите на Монтесори за ненасилие
и комуникация. Училището се посещават от 60 деца. Търсят се доброволци, които да подкрепят учителите в класните стаи, да помагат на децата с техните задачи и подготвят учебни материали. Освен това училището се опитва да задълбочи контактите и да засили общите дейности с други образователни институции и създаване на център за прогресивно образование в региона и отвъд близката граница до Словения. Местоположение: между Марибор и Грац
Начало на проекта: септември 2021 ; Продължителност на проекта: 10 месеца
Държава: Австрия
Проект номер: 205
Доброволеца ще помага в частно училище, което предлага алтернативно, училището всъщност е неправителствена организация създадена от самите родители на децата в училището. Екипа е от осем учители, които отговаря за образованието на 85 деца. Училището работи по педагогически принципи (Монтесори, Пиаже), което означава, че работата е ориентирана към нуждите и желанията на децата. Методите за обучение се основават на „практическа“ работа и на проекти. Един от принципите на нашето училище е „учене чрез правене”.
Начало на проекта: септември 2021. Местоположение: Грац
Продължителност на проекта: 10 месеца
Държава: Австрия
Проект номер: 202
Доброволеца ще помага в основно и средно училище, което предлага алтернативно образование за ученици на възраст 6-14 години. Училището преподава главно според методите на Мария Монтесори и Питър Петерсен Йенаплан. Един от най-важните ни принципи са: не-насилствената комуникация, уважението към развитието на детето, уважението към всяко човешко същество и към творчеството.

Начало на проекта: есента на 2021
Продължителност на проекта: 10 месеца
  Страница: 1 от 5  
Други проекти: 1 2 3 4 5
Други държави, в който има позиции за доброволци:
Африка ; Armenia ; Австрия ; Белгия ; Хърватска ; Кипър ; Чехия ; Дания ; Англия ; Естония ; Финландия ; Франция ; Грузия ; Германия ; Гърция ; Гренландия ; Унгария ; Исландия ; Ирландия ; Италия ; Латвия ; Лихтенщайн ; Литва ; Люксембург ; Македония ; Малта ; Мексико ; Черна гора ; Холандия ; Норвегия ; Полша ; Португалия ; Румъния ; Сърбия ; Словакия ; Словения ; Испания ; Швеция ; Турция ; Украйна ; Великобритания ;