English
HomeAbout UsProjectsInfoContacts
Държава: Великобритания
Проект номер: 5229
Целта на проекта е да повиши осведомеността по въпросите на околната среда и значението на биологичното разнообразие - растителни и животински свят, за да развие умения за създаване, подопмагане и опазването на здравословни екосистеми и осъзнаване. Освен основната тема за екологията това ще бъде и приобщаващ проект, при който доброволците ще имат възможност да живеят и работят с хора със затруднения при ученето.
Начало на проекта: октомври 2019
Проекта е вече одобрен ! СПЕШНО търсим доброволец/ка !!!

Коментари:
Посрещащата организация в UK търси доброволци, които да започнат своята доброволческа дейност през октомври 2019 или лятото на 2020. По избор на доброволеца.
Posted by: Иван
01.09.2019, 18:14
Какво представлява Рудолф Щайнер детска градина :

Валдорвското образование е едно от най-близките до природата, „органик“ образователни системи. Позната е още като Щайнер образование и е разработена от австрийския философ Рудолф Щайнер през 1919 г. Тази философия насърчава креативността, творчеството, разказването на приказки с фокус върху природата и околната среда. Като по ирония, тази философия е много популярна в тези части на света, в които високите технологии се развиват най-бурно като например в Силиконовата долина (може би, именно заради нуждата на родителите от тези региони да отглеждат децата си по по-естествен начин).

Рудолф Щайнер вярва, че в развитието си хората преминават през много специфични етапи и че през ранното детство (от раждането до 7 г., когато децата започват да губят млечните си зъби), децата учат най-добре чрез игра, изследване на света наоколо и имитиране. Валдорфското образование набляга най-вече на поддържане на естествен ежедневен режим и ритъм на живот. Заниманията в група обикновено включват печене на хляб, готвене, плетене, рисуване, разказване на приказки, слушане на музика, пеене, грижа за цветя, почистване, миене на чинии и други домакински задължения. Играчките в градината (училището) са прости, направени от естествени материали като дърво, коприна и вълна, а игрите са импровизирани, неструктурирани и свободни.

Философията Валдорф напълно отрича пластмасовите електронни и екранни (screen) игри.

Детските градини, които използват валдорфска философия не са типични еко активистки места, но подходът им, структурата и организацията на работа с деца са основани изцяло на връзката на човека с природата и околната среда. Децата прекарват много време навън и всичките материали, използвани при занятията (декорацията на класните стаи, учебните материали, храната, мебелите, играчките) са съобразени със сезоните и с тях ата промяна – децата ядат сезонна храна, декорацията на стаята се сменя според сезоните и е от естествени природни материали (клони, листа, пръчки, камъни…). В тези детски градини децата се учат как да се справят сами със задълженията си (да си вземат храна, да си отсервират, да си подредят играчките) и биват възпитавани във философията „Направи си сам“, която им дава нужните умения и увереност да се справят сами с всичко.

Храната, която се дава на децата е проста, нерафинирана, необработена – цели плодове, цели зеленчуци, пълнозърнести продукти, свежи плодове и зеленчуци. Цялата философия се базира върху простотата, цялостта и чистотата.

Играчките във валдорфските градини също отговарят на тези изисквания – къщички на дървета, направени от дървени талпи, небоядисани дървени арки, които са подходящи за катерене, гимнастика, криене, обръщане и превръщане в лодки и още десетки възможности за импровизирана игра; копринени шалове, които могат да се използват за стени на дом, за мантии, за рокли и още много други цели. Играчките са направени така, че да подклаждат въображението и креативността у децата и способността им да виждат различни неща в един и същи предмет, както и използват един предмет за различни цели.

Структурата: децата имат един и същи режим всеки дени той е приблизително такъв: пристигат в детската градина, играят с другите деца без учителите да се намесват или структурират игрите им, пекат хлебчета, режат зеленчуци, заедно с другите деца и учителите си. Сервират масата и сядат, за да се нахранят. След това всяко дете отсервира собствените си купички и помага за измиването на чиниите. След това излизат навън в градината, където се грижат за растенията си – цветя, плодове и зеленчуци, които сами са засадили, поливат и почистват всеки ден. След градината се връщат обратно в стаята и се занимават с неща, които са им интересени – плетене, правене на филц, рисуване, пеене… Денят завършва със спокойна обстановка и четене на приказка, куклен театър или песни.

Във Валдорфските детски градини децата не биват обучавани да четат и пишат докато не станат на 7 г. , защото се смята, че академичното учене не бива да се въвежда преди тази възраст. Залага се на убеждението, че през първите седем години от живота си децата трябва да развиват въображението си, речника, моториката си, уменията си да общуват и да бъдат креативни, защото тези умения им дават възможност по-късно да работят върху интелектуалното си развитие, абстрактното мислене, което започва след 6-7 годишна възраст. Учените са доказали, че най-леснитя начин да се отблъснат децата от ученето е като им се дават задачи за запаметяване на сухи цифри и факти, като им се дават тестове и се започне академичното им образование в ранна детска възраст, когато още не са готови за това.


Валдорфското образование е много добра философия, подходяща за деца в предучилищна възраст. То позволява на децата да изучват естествените природни закони, да придобият умения за живот близки от природата, разберат от къде и как идва храната им, както и умения да сами да се справят със собствените си ангажименти.
Posted by: Георги
01.09.2019, 06:16
Здравейте приятели,

Този петък Винсент от Великобритания ми писа, че проекта е одобрен от Националната Агенция на UK. Проекти ще бъде грандиозен с много доброволци:
• 16 volunteers for 12 months
• 8 volunteers for 9 months
• 7 volunteers for 6 months
• 4 volunteers for 4 weeks and
• 6 volunteers for 2 weeks
Всички доброволци ще са от различни държави в Европа.
Толкова млади хора на едно място - няма как да не е интересно и много забавно.
Нашата организация Активни идеи е един от партньорите по проекта, така че заминаването е почти 100% сигурно.
Posted by: Иван
09.07.2019, 08:45
Здравей Галина,

Благодаря че ни писа на email. Отговорих ти на email.
---------------------------------------------
Каква е ситуацията до момента по този проект.
Сега за кравен срок 07 февруари 2019 Vincent от UK подаде документи за финансирането на този проект. До един-два месеца, ще излезе резултата от Европейския съюз дали проекта е финансиран. В момента Vincent от UK събира кандидатури на младежи до 30 години, които желаят да бъдат доброволци по този проект.
Ако някой се интересува от този проек може да ни пише на email (Може да го види в бутон "За връзка" или от формата за контакти).
Posted by: Ivan
10.02.2019, 11:36
Posted by: Галина
02.02.2019, 16:00
Днес орагнизацията ми писа отново търсят доброволци:

My organisation is looking for partner organisation who would be willing to work with us on a European Solidarity Corps Volunteering Project we wish to begin in the summer of 2019. The start of the project will depend on the success of our application which will be submitted in February 2019.

This will be an inclusive project where volunteers will have the opportunity of living and working with people who have a learning disability. The project is also open to volunteers with special needs and fewer opportunities. There will be the opportunity for the volunteers to engage in environmental, creative and artistic activities. For further information about this project please see the attached document.

Posted by: Ivan
14.01.2019, 17:04
Здравейте Деница и Мелиса, Моля ви да ни пишеш на email (Може да го видите в бутон "За връзка"), за да мога да ви изпратя прикачей файл с повече информация за EVS проекта.
Posted by: Иван
01.11.2018, 18:55
Posted by: Деница Георгиева
31.10.2018, 15:51
Posted by: Melisa
14.10.2018, 08:20
Добави нов коментар:
Вашето име: